Tarieven

De kosten zijn voor:

Coaching

Kennismakingsgesprek/ intake 45-60 minuten: kosteloos
Coaching op haptonomische basis 45 minuten:€ 65,-
Coaching eneagrammen 60 minuten: € 75,-
Rationele Emotieve Therapie 60 minuten: € 75,-

Haptotherapie

EUS heeft er momenteel voor gekozen om nog contractvrij van zorgverzekeraars en beroepsverenigingen te werken. Zie voor vergoeding(en) het kopje “Vergoeding(en) kosten”

Haptotherapiesessie individueel 45-60 minuten: € 75,- (incl. 21% B.T.W.)
Haptotherapiesessie stellen 75 minuten: € 90,- (incl. 21% B.T.W.)
Zwangerschapshaptonomie 60-75 minuten € 90,- (incl. 21% B.T.W.)

Workshops en Trainingen
De tarieven van de workshops en trainingen zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals de locatie, groepsgrootte, tijdsduur en voorbereidingstijd. Neem voor een passende offerte contact op.

Verhindering

Wanneer u verhinderd bent, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren aan te geven, zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld deze plaats op te vullen en te voorkomen dat wij kosten moeten maken. Wanneer u niet tijdig afbelt, zullen we de kosten voor de gereserveerde tijd bij u in rekening worden gebracht. U kunt uw verhindering telefonisch of per e-mail doorgeven (info@eustrainingenbegeleiding.nl).

Vergoeding(en) kosten

EUS Haptotherapie, Training en Begeleiding heeft zich momenteel nog niet aangesloten bij een beroepsvereniging(en). Onze therapeutische sessies vallen daardoor momenteel onder de noemer coaching en niet onder therapie. Dit is een keuze die diverse voordelen voor u heeft. We kunnen op deze manier u meer bieden dan een traditionele haptotherapeut die wel aangesloten is bij een beroepsvereniging en moet voldoen aan het eisenpakket van een zorgverzekering. Doordat wij onafhankelijk zijn de zorgverzekeraars, zijn wij niet gebonden aan bureaucratische regelgeving en is EUS Haptotherapie, Training en Begeleiding beter in staat om trajecten op maat te leveren. En niet geheel onbelangrijk. U behoud de regie over uw eigen behandeling.

De kosten van coaching kunnen (indien van toepassing op uw situatie) fiscaal aftrekbaar zijn, ook als u in loondienst bent of een uitkering ontvangt. Onze coaching sessies vallen dan onder de noemer specifieke zorgkosten. De kosten van coaching kunnen volledig aftrekbaar zijn voor de belasting mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer wel altijd bij uw boekhouder/accountant of bij de belastingdienst of dit ook van toepassing is op uw situatie.

Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van psychosociale hulpverlening fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk gerelateerd zijn of van een leertherapiesessie. Mogelijk kunt u dan ook de b.t.w. terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Indien u in loondienst bent kunt u ook vragen of uw werkgever de kosten wil vergoeden.

Wist u dat:

  • Indien u onze kosten fiscaal kunt aftrekken, dit vaak financieel gunstiger kan zijn dan bij een vergoeding vanuit de zorgverzekering?;
  • De kosten van onze sessie niet ten koste gaan van uw eigen risico?
  • U bij ons weet waar u aan toe bent, zodat u geen teleurstelling achteraf over de kosten zult krijgen?
  • Er vanuit de zorgverzekeraar maar een paar sessies onder de verzekerde zorg vallen en er dus maar een klein bedrag vergoed wordt?
  • Wij momenteel geen wachtlijsten kennen?
  • Wij ook op locatie, bij u thuis of in de avonduren werken?
  • Er bij ons geen sprake is van overbodige bureaucratie?

De kosten van onze (therapeutische)sessies worden dus niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze  vergoeding is echter zeer minimaal en uw eigen risico wordt nog op dat bedrag in mindering gebracht. Of u recht heeft op een vergoeding door uw zorgverzekeraar is van een groot aantal zaken afhankelijk. Veel problemen en klachten, zoals een Burn-Out zijn uitgesloten voor vergoeding. Ook bij relatietherapie is vergoeding uitgesloten vanuit de basis GGZ. U bent dus uiteindelijk goedkoper uit bij EUS Haptotherapie, Training en Begeleiding wanneer u de kosten fiscaal kunt aftrekken onder de noemer coaching.